Du er her

Oplev kunstsmeden ved essen

Oplev kunstsmeden ved essen

Unik mulighed på Røjlegården i weekenden, hvor kunstsmede fra hele Skandinavien mødes i en åben workshop.

Fredag, 11 juli, 2014 - 10:00 til Lørdag, 12 juli, 2014 - 16:00

Der er kun ganske få traditionelle kunstsmedeværksteder tilbage i DK, og ét af dem er vi så heldige at have her i kommunen – på Røjlegården i Torup. Og i den kommende weekend bliver der en helt unik mulighed for at opleve professionel kunstsmedning på tæt hold, når 7 kunstsmede skal skabe nogle helt særlige vejrhaner, der skal bo højt til vejrs på Dyssekilde Station.

 

Ideen til vejrhaneparken kommer fra Leif Nielsen fra Galleri GAL i Vinderød, og i spidsen for projektet står den lokale kunstsmed Jokum Lind Jensen, der oprindelig er uddannet i England og netop har taget en mastergrad fra den anerkendte kunsthåndværk- og designskole Steneby i Sverige. Via sit internationale netværk har han inviteret de dygtigste smede til at indsende skitser, som så er blevet bedømt af en jury, der bl.a. tæller den tyske kunstsmed og professor Heiner Zimmermann. Det er altså med andre ord toppen af kunstsmedepoppen, der kan opleves i Torup.

 

Deltagerne er blevet bedt om at skabe vejrhaner, der afspejler det sted, de selv kommer fra. Norsk-amerikanske Benjamin Kjellmann-Chapin, der tidligere har skabt en 2 meter stor smedet sommerfugl til Utøya-mindesmærket, har til Dyssekilde-projektet bl.a. ladet sig inspirere af den gamle kirke i Røros, der er med på UNESCO’s liste over verdensarvsliste.

 

De tre svenske og tre norske smede har fredag og lørdag til at skabe deres kunstværker i værkstedet på Røjlegården, og begge dage kl. 10-16 er der mulighed for et kig ind i værkstedet Torupvejen 98, hvor der hele tiden vil være godt gang i esserne.

 

Og søndag kl. 13 står kulturudvalgsformand Annette Westh for den officielle indvielse af vejrhaneparken på Dyssekilde Station, og ’stationsforstander’ Peter Plant lover noget godt til alle publikums sanser – både kunst, der skal ses, drikkevarer, der skal smages på og måske endda musik til ørerne.

FAKTABOX:

Fredag-lørdag 11.-12. juli kl. 10-16

Røjlegården, Torupvejen 98, Hundested.

 

Søndag 13. juli kl. 13

Dyssekilde station i Torup

 

Læs mere om kunstsmed Jokum Lind Jensen på www.jokumlindjensen.com

 

Vejrhaneparken er en del af den årlige kunst- og kulturfestival Outstanding, og både Turistrådet og Kulturpuljen har støttet projektet.