Du er her

Klougart & Grønborg

Klougart & Grønborg

I lighed med tidligere år arrangerer Torup Bogby i samarbejde med Torup Kirke en Kirketræfning, hvor vores lokale præst, Lotte Grønborg taler over en tekst af den indbudte forfatter - og hvor den indbudte forfatter tager udgangspunkt i en bibelsk tekst.

Torsdag, 5 februar, 2015 - 19:00

I år har vi været så heldige at Josefine Klougart kommer til Torup Bogby i Torup Kirke. Det bliver en aften med omtanke og eftertanke. Arrangementet er gratis.
 

Wikipedia skriver om Josefine Klougart:

 

Født 1985 på Mols; har læst kunst- og litteraturhistorie på Aarhus Universitet, inden hun begyndte som elev på Forfatterskolen i København, hvorfra hun dimitterede i sommeren 2010.

I 2010 debuterede Josefine Klougart med romanen Stigninger og fald, en prosalyrisk skildring af en barndom, af landskabet og af mødet med sproget. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

I 2010 udkom desuden prosadigtet Den vind man manglede og i 2012 Bjergene er ligeglade. I 2011 udkom hendes anden roman, Hallerne, der i 2012 fik premiere på Aarhus Teater i Annika Silkebergs opsætning. I 2012 udkom Josefine Klougarts tredje roman, Én af os sover. Den blev, som debuten, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Klougart er den yngste forfatter i prisens historie, som er blevet nomineret to gange. I 2013 udkom romanen Om mørke. Romanen blev nomineret til Læsernes Bogpris og DR's store romanpris.

I 2012 modtog Klougart Kronprinsparrets Stjernedryspris. Hun har samarbejdet med kunstnere som komponisten Christoffer Møller, musiker og sangskriver Steffen Brandt, operasanger Andrea Pellegrini og koncertpianist Katrine Gislinge. Josefine Klougart er fra 2012 redaktør på tidsskriftet Den Blå Port.