Du er her

Maja Elverkilde

Maja Elverkilde

Forfatteren og bloggeren Maja Elverkilde torsdag den 12. november kl. 19.30 i Dyssekilde Station, Stationsvej 1, Torup, Pris 30 kr. for medlemmer af Torup Bogby og 40 kr. for ikkemedlemmer

Torsdag, 12 november, 2015 - 19:30

Med klassisk sans for godt håndværk har Maja Elverkilde skruet 7 foruroligende noveller sammen under fællestitlen Det dør man af. Det faretruende i titlens ordlyd, løber som en understrøm gennem bogen.

Vi konfronteres med titler som: Attentat, Skovens vilde dyr, Poma - en fantasi, Det dør man af, Bedøvelse m.m.

Novellerne balancerer på knivsæggen mellem det realistiske og fantastiske og skildrer det moderne liv i 2010’erne. I et tilsyneladende realistisk univers føres vi som læsere ud på gyngende grund, med fare for at grunden under os pludselig glider bort. Der har Maja Elverkilde os, hvor hun vil ha’ os: Forundrede og i en tilstand hvor vi reflekterer over tilværelsens dunkle sider, som kan åbenbare sig hvorsomhelst. Det, vi tager for givet, er nok ikke så hug-og-stikfast alligevel.

Som en dansk Murakami leger hun med læseren, men i en alvorligt ment hensigt. Eksistentielle dilemmaer er Elverkilde ikke bange for at iklæde fysisk form, symbolsk eller ej. Maja Elverkilde vil læse op af sine noveller, også de nyeste, og rulle mere ud, hvad hun vil med det. Og hun vil fortælle os, hvorfor hun med sin lille familie er søgt ud i en nærmest uendelig skov i Mellemsverige. Der er lagt op til dialog og diskussion med deltagerne i dette nyeste forfatterarrangement i den lange række af interessante litteraturbegivenheder, der nu er synonymt med navnet Torup Bogby.

Pressen skrev:

”Elegante noveller” (Ekstrabladet)

” De syv noveller er stærke som samling, samtidig med at den enkelte novelle udfolder sin egen særegne historie. Det brænder på hos Elverkilde. ” (Information)