Du er her

Guldkant & Udkant

Guldkant & Udkant

Guldkantsforfatterne Bodil Bredsdorff og Thorvald Berthelsen i Torup Bogby fortæller og læser om livet på kanten og om det umuliges kunst blandt edderfugle, uroe, stjerneskud og himmelskælv.

Mandag, 16 januar, 2017 - 19:00

 

Guldkant & Udkant

 

Torup Forsamlingshus/TLC, Hågendrupvejen 6A, Torup, 3390 Hundested
Mandag 16. januar 2017, kl 19-21
Entre kr 50/40 for medlemmer af Torup Bogby
Støttet af Statens Kunstfond

 

Guldkantens umulige kunst blandt edderfugle, uroe, stjerneskud og himmelskælv

 

Guldkantsforfatterne Bodil Bredsdorff og Thorvald Berthelsen i Torup Bogby fortæller og læser om livet på kanten og om det umuliges kunst blandt edderfugle, uroe, stjerneskud og himmelskælv.

I udkantsdanmark er der lidt længere til naboen, til gengæld er naturen så meget tættere på - i et aktivt og synligt samspil med hinanden. På Halsnæs er det vandet, der dominerer, både fjordene og havet, og denne tilknytning kommer tydeligt til udtryk i Bodil Bredsdorffs roman ”Der er stjerneskud om dagen”. Her udveksles der fladfisk mellem gode naboer, og der jages edderfugle og andre dykænder på havet. Og hovedpersonen Michelle bliver slynget helt ud til kanten af livet ... og til vandkanten af landet. Pressen skrev bl.a.: "Fortællingen er charmerende med sin ublufærdige og direkte stil." "En unik roman, som bør have sin plads på hylden ved siden af alle de smarte storbyromaner." Forfatteren er ellers kendt fra sine mange børnebøger, bl.a. den prisbelønnede serie om ”Børnene i Kragevig”, der er oversat til adskillige sprog. Bodil bor i Hundested og er selv jæger.

 

I udkantsdanmark er der også en højere himmel og et videre udsyn, hvor det umuliges kunst sker gang på gang, bla på Lolland. Thorvald Berthelsen læser sine digte herfra i samlingerne ”Sakskøbing Blanding” og ”Mørkeleg”. Om uroe, skvalderkål, himmelskælv, vågne drømme og det umuliges kunst. Pressen skrev bl.a.: ” en vild, sammenbidt tilbagevenden til livet”, ”utrolig enkelhed kombineret med ekstrem fordybelse”, ”masser af substral til eftertanken. Og de skæve vinkler ikke at forglemme.” Thorvald Berthelsens digte er udkommet i Danmark, Sverige, England, USA,  Bosnien og Serbien. Han var den første formand for Sydsjællands og Lolland-Falsters lokale forfatterforening, StORDstrømmen, og blev i 2014 udnævnt til Årets kulturelle ildsjæl på Folkemødet på Bornholm. Thorvald bor i Sakskøbing.