Du er her

Havhingsten fra Glendalough - en lovestory for vikinger

Havhingsten fra Glendalough - en lovestory for vikinger

Havhingsten fra Glendalough - en lovestory for vikinger Sinéad Quirke Køngerskov og Tajs Køngerskov, Torup, fortæller og viser fotos Skibet, sejlads og livet om bord på et vikingskib - en personlig beretning om den danske mand og den irske kvinde

Tirsdag, 16 maj, 2017 - 19:00


Havhingsten fra Glendalough - en lovestory for vikinger

 

Sinéad Quirke Køngerskov og Tajs Køngerskov, Torup, fortæller og viser fotos

 

Skibet, sejlads og livet om bord på et vikingskib - en personlig beretning om den danske mand og den irske kvinde

 

Tirsdag, d.16. maj, kl.19:00- ca 21

 

Røjlegården, Torupvejen 98, Torup, 3390 Hundested

 

Kr 40/50 for medl/ikke medlemmer af Torup Bogby

 

Torup Bogby

-----
Skibet er en kopi af et skib, man fandt på bunden af Roskilde Fjord ud for Skuldelev. Langskibet hedder Havhingsten fra Glendalough - for dér, i Irland, kommer træet fra til bygningen af dette flotte 30 m lange krigsskib -  i 1042. Det fortæller træets årringe os. 
Efter nogle prøvesejladser i 2006 drog Havhingsten  i sommeren 2007 på en seks ugers sejlads - med en besætning på ca. 60 - nord om Skotland hjem til Dublin. I sommeren 2008 sejledeHavhingsten retur til Danmark, syd om England, og har siden haft holdt til ved Vikingeskibsmuseet, Roskilde. Det er en utrolig fornemmelse at stå i den ene ende af skibet, i duften af tjære og træ, og kigge ned mod den anden. Der er virkelig langt. Man kan næsten se alle roerne for sig: Der har de siddet, store, kraftige mænd på vej til ... ja, hvorhen? Vikingerne fra Norge, Danmark og Island havde rejst både til Normandiet, Irland, Grønland og flere andre lande.