Du er her

Jan Frische: ’Saras Univers’

Jan Frische: ’Saras Univers’

Jan Frische: ’Saras Univers’ TOR 1. juni 2017, kl 19.30-ca 21 Røjlegården, Torupvejen 98, Torup, 3390 Hundested

Torsdag, 1 juni, 2017 - 19:30

Jan Frische: ’Saras Univers’

TOR 1. juni 2017, kl 19.30-ca 21

Røjlegården, Torupvejen 98, Torup, 3390 Hundested

Kr 40/50 (medl/ikke medl af Torup Bogby)

 

Saras Univers er historien om en ung piges glubende appetit på viden om livet og hvordan det hele begyndte, hvordan universet opstod, hvordan dyr og mennesker kom til verden, hvordan ur-aben udviklede sig til nutidens homo sapiens. Saras ven Magnus bliver udsat for en alvorlig trafikulykke, som betyder at han igen skal lære at gå, lige som de første aber, der for 7 millioner år siden hoppede ned af træerne og skulle lære at gå på to ben.

Disse to parallel-spor med ur-aben og Magnus bringer familien på opdagelse gennem Zoologisk have, til mødet med skelettet Carlo på Panum Instituttet i København, og ned gennem Europa – til lands og til vands – for at opleve de steder, hvor Neandertaleren og CroMagnon’en slog sig ned, da de forlod deres oprindelsessted i Afrika.

Jan Frische, cand.phil., bor i Tisvildeleje.

”Med Sara i centrum belyser forfatteren livets store spørgsmål: Hvordan startede det hele? Big Bang eller en skabende gud? Hvad er dybest set forskellen mellem dyr og mennesker? Hvorfor begyndte vi at gå oprejst på to ben og hvordan lærte vi den balancegang? Der er drama og sødme i denne Liseleje familie.”
Finn Bojsen-Møller, dr. med., Hundested