Du er her

LOVE ME DO

LOVE ME DO

Oplev Morten Sabroe og Do Windfeld i en snak om kærlighed, kunstnerisk frihed, fiktion og grænser

Torsdag, 31 august, 2017 - 19:30 til 21:30

MEN HVAD SIGER DO?

Morten Sabroe og Do Windfeld i Torup Bogby

 

Røjlegården

Torupvejen 98

Torup

3390 Hundested

 

Torsdag 31. august 2017, kl 19.30-21.30

 

Kr 75/kr 60 for medlemmer af Torup Bogby

 

 

LOVE ME DO

 

Oplev Morten Sabroe og Do Windfeld i en snak om kærlighed, kunstnerisk frihed, fiktion og grænser.

 

I sin nye roman LOVE ME DO har Morten Sabroe stjålet sin kone Dos liv og gjort hende til en romanfigur. Han sparer ikke på beskrivelserne af Do Windfeld i romanen. Meget er virkelighed, lige så meget fiktion. Men er det i orden at blive skrevet ind i en roman uden indsigelse og ikke få lov til at læse den, før den er klar til tryk? Hvordan føles det at få sit liv lavet om, så omverden tror, at der er en sandhed i det?

 

Selv siger Sabroe: ”Spørgsmålet der driver bogen frem er: Hvem er du? Du står foran et menneske du kender, men du har en følelse af at det menneske er en anden. Bruger du et menneske du lever tæt på til det, har det – muligvis - omkostninger. Men jeg har ikke tænkt at forsvare mig. Det har sin pris at leve sammen med en forfatter. Kan man ikke tåle mosten, kan man flytte sammen med en bankrådgiver.”

 

Med bogen sprænger Morten Sabroe autofiktionen i stykker. Personligt stof blandes med fiktion, så det ikke er til at vide, hvad der er sandt og hvad fiktion.

Sabroe bevæger sig inciterende i spændingsfeltet mellem lys og mørke, drøm og virkelighed. Det er en stærk eksistentiel og spændingsdrevet fortælling, der læner sig op ad hans tidligere bog ’Du som er i himlen’.

 

LOVE ME DO (omslags bagsidetekst)

”Er det ikke historien om dig? At du glemmer at vande og fortælle dem du omgiver dig med hvor smukke de er?”

Sådan siger en stemme i Morten Sabroe. Han vil være et godt menneske, gøre noget for andre, men da han bor på det luksuriøse Bowery Hotel i New York med sin kone Do, begår han sit livs fejltagelse: Han går alene ind i en elevator. Han der lider voldsomt af klaustrofobi!

Mens panikken fylder ham, ser han elevatordøren glide i. Ude af sig selv trykker han på en knap. Elevatoren kører - og sætter sig fast. I fire en halv time er den angste forfatter spærret inde. Da han endelig bliver reddet ud, er han ikke længere den samme. Han er et menneske i opløsning. Han klamrer sig til livet, og til sin kone. Men Do bærer på en hemmelighed. Efter at have truet hotellet med sagsanlæg for sin mands indespærring og forhandlet sig til et millionbeløb i dollars - som hun ikke fortæller ham om - begynder hun på en rejse der fører hende tilbage til sin fortrængte fortid. Hvad skete der de tre år hun boede i Californien, tre år hun ikke har fortalt nogen om?     

---------------------------------------------------------------------------------------

Berlingske Tidende gav romanen 5 stjerner:

"Det er en roman, der er så meget, og også for meget, hvis man vil have litterært rene linjer, men som når så meget, fordi sproget, når det er bedst, er så intenst, og fordi smerterne er så intense, og fordi fortvivlelsen, når den overmander forfatteren, er så intens, og fordi kærligheden er så intens."