Du er her

Hanne-Vibeke Holst til folkekøkken i Torup

Hanne-Vibeke Holst til folkekøkken i Torup

En af de mest fremtrædende og bedst sælgende danske forfattere kommer til Torup d. 10. juni. I dagens anledning diskes der op med folkekøkken.

Tirsdag, 10 juni, 2014 - 18:00

Hanne-Vibeke Holst er forfatter, samfundsdebattør og datter af forfatteren Knud Holst. Og det er i egenskab af det hele, at hun tirsdag d. 10. juni optræder i Torup Forsamlingshus.

”Det er lidt af et scoop at få Hanne-Vibeke Holst til Torup. Alle, der har læst lidt bøger, er stødt på Hanne-Vibeke Holst på et eller andet tidspunkt i deres liv. Hun er underholdende, knivskarp, og så tyder noget på, at hun bliver bedre og bedre med tiden,” siger Peter Plant, formand for Torup Bogby, med henvisning til den fornemme modtagelse af hendes seneste bog, Knud, den store, der handler om faren Knud Holst og i øjeblikket topper boghandlernes bestsellerlister. I Knud, den store bevæger Hanne-Vibeke Holst sig ind i hovedet på sin far, som om han var en romanperson, og skal man tro anmelderne, slipper hun rigtig godt fra den øvelse.

 

Mulighed for drøv-tygning

Arrangementet begynder kl 18, og efter fem kvarters oplæg af Hanne-Vibeke Holst bliver gryderne båret ind, og der er mulighed for at reflektere og snakke, inden 2. halvleg med spørgsmål og debat. Det er ikke første gang, at Torup Bogby indbyder til kombinationen folkekøkken og forfatterforedrag. I fjor besøgte Peter Øvig Knudsen den lille landsby til ”Den store hippie-dag”. Det blev en stor succes med fuldt hus og glade tilbagemeldinger.

”Vores arrangementer skulle gerne give stof til eftertanke. Ideen med at integrere folkekøkken i et forfatterarrangement er også at give folk mulighed for at drøvtygge lidt på ordene,” siger Peter Plant.

Halsnæs Bibliotekerne giver også sine mange læsekredse mulighed for drøvtygning, da bibliotekerne har tilbudt at skaffe bøger af Hanne Vibeke Holst hjem forud for arrangementet i juni.

Prisen for foredrag og mad er 125 kroner for medlemmer af Torup Bogby (man kan melde sig ind i døren) og 175 kroner for ikke-medlemmer. Billetter skal reserveres på telefon: 41 13 27 18, eller email: annettenorsker@gmail.com.

 

Fakta:

Forfatteren Hanne-Vibeke Holst er født 21. februar 1959 i Hjørring som den ældste af forfatteren Knud Holst og forfatteren Kirsten Holsts tre døtre. 
Hanne-Vibeke Holst var som journalist i kortere perioder ansat på Berlingske Tidende og på ugebladet Søndags B.T. Fra 1987 har hun arbejdet som selvstændig, bl.a. som klummeskribent i Alt for Damerne fra 1995 til 2002, som skribent og debattør i bl.a. Politiken, og som forfatter til film, tv og bøger.

Hanne-Vibeke Holst fik i 80’erne og 90’erne sit store gennembrud med henholdsvis Louise-trilogien og Therese-trilogien. Hendes bøger er solgt til en lang række lande. Udover sine romansucceser har hun skrevet mere faglige bøger, bl.a. interviewbogen "Nordjylland i McWorld – udvkling eller afvikling?".D. 8. november 2013 udkom romanen Knud, den store, til store anmelderroser.

Hanne-Vibeke Holsts stemme i den offentlige debat har medført bestyrelsesposter i bl.a. regeringens højskoleudvalg, medlemskab af foreningen Sex og Samfunds præsidium og plads i den danske UNESCO-nationalkommission..