Du er her

Ane Riel serverer ”grum gryderet” i Torup

Ane Riel serverer ”grum gryderet” i Torup

Liseleje-forfatteren Ane Riel og hendes spændingsroman "Slagteren i Liseleje" præsenteres til en cafeaften i Torup Forsamlingshus med jazz i pausen, fredag d. 23. maj 19.30. Entre: 30 kr (bogby-medlemmer) 40 kr (ikke-medlemmer)

Fredag, 23 maj, 2014 - 19:30

"Grum gryderet", "dødsjovt" og "glasklart" er nogle af de mange rosende betegnelser, der i løbet af de seneste måneder er kastet efter Liseleje-forfatteren Ane Riel og hendes spændingsroman Slagteren i Liseleje. Romanen blev for nylig kåret som bedste krimi-/spændingsromandebut i 2013 af Det Danske Kriminalakademi.

Det er dermed et både brandvarmt og lokalt litterært navn som Torup Bogby præsenterer til cafeaften i Torup Forsamlingshus fredag d. 23. maj kl 19.30.

”Ane Riel er ikke bare en lokal forfatter, der har skrevet en roman med et lokalt plot, hun er også en særdeles dygtig og rasende morsom forfatter. Derfor er vi glade for, at hun kommer til Torup og fortæller om den grumme Slagter fra Liseleje,” siger Inger Molich, der er medlem af bogbyens arrangementsgruppe og ansvarlig for arrangementet.

Ane Riel er gift med jazz-musikeren Alex Riel, og hun er selv mangeårig passioneret jazz-elsker. Derfor er aftenen gjort til et cafearrangement med mulighed for et glas vin undervejs og med jazz i pausen, naturligvis. 

Om Slagteren i Liseleje:

Veloplagt og frygtelig grum fortælling fuld af overraskelser, tilsat lige dele suspense og sort humor. Kontrasterne går hånd i hånd gennem den handlingsmættede historie. En historie, der tager sit udgangspunkt i en virkelig nordsjællandsk kystby, men dog bevæger sig i tid og rum og hele tiden på kanten af det sandsynlige. Bag kærligheden lurer ondskaben. I hjertet af virkeligheden lurer eventyret. Og under idyllen lurer gruen.

Læseren præsenteres for en række menneskeskæbner – fra den apatiske dranker og den fortabte kunsthistoriker til den stærke slagtersøn og den ambitiøse sagførerfrue – der på hver deres måde viser sig at rumme lag af andet og mere end det, deres maske røber. I centrum for hele denne iscenesættelse står Judith. En elskelig og gavmild dame med en uhyggelig dagsorden.” (Fra forlagets hjemmeside) 

Pressen skriver:

"Originalt. Ane Riel debuterer som voksenforfatter med en allerede prisbelønnet krimi. Det forstår man. Riel skriver brandgodt, glasklart - og dødsjovt." (Weekendavisen)

”Slagteren i Liseleje er ud over at være grusom og forfærdelig også tossemorsom og fyldt med fantasifulde indfald og overrumplende handlingsvrid. Personerne er originale og originaler … Ane Riel skriver underfundigt med en skarp karakteriseringsevne … Man er godt underholdt af denne spøjse og intelligente roman” (Information)

”En halv Scherfig og en halv ”Psycho” … Moralen sidder i skabet”(Jyllands-Posten)

”Er du til sort humor og skæv krimi i retning af ’Arsenik og gamle kniplinger’ er du godt underholdt …Den klassiske komedies krav om stedets og tidens enhed brydes magisk og morsomt ned … Alt i alt en velturneret og godt plotlagt historie, hvor det kun gør ondt, når du griner” (Politiken)

  ”Slagteren i Liseleje er konstrastfuld og samtidig spændende, når den viser, hvad ondskab kan gøre ved et menneske. Som læser kan man forvente og glæde sig til: humor, lidt Scherfig, lidt krimi og masser af overraskelser. Du vil som læser være særdeles godt underholdt.” (Fyens Stiftstidende)